Talvo
Functies Privacy Prijzen FAQ
Terug naar talvo.eu
Ondersteuning

Je account verwijderen.

Laatst bijgewerkt: 3 augustus 2026

Je kunt je Talvo-account op elk moment zelf verwijderen, rechtstreeks in de app — geen e-mail, geen formulier, geen wachttijd. Op deze pagina doorloop je de vier stappen.

Als je je account verwijdert, worden je account en alle bijbehorende gegevens permanent verwijderd: transacties, rekeningen, budgetten, categorieën en regels. Dit kan niet ongedaan worden gemaakt.

Wil je maar een deel van je gegevens kwijt? Dan hoef je niet je hele account te verwijderen — zie slechts een deel van je gegevens verwijderen.

1. Zo verwijder je je account

  1. Log in op de app Open de Talvo-app en log in met het account dat je wilt verwijderen.
  2. Klik op het profielpictogram Je vindt het in de rechterbovenhoek van de app.
  3. Kies ‘Profiel’ Hiermee open je je profiel- en accountinstellingen.
  4. Klik op ‘Account verwijderen’ Scrol naar de onderkant van de pagina, naar het onderdeel Account verwijderen, en bevestig wanneer daarom wordt gevraagd.

Het onderdeel Account verwijderen ziet er zo uit:

Account verwijderen

Verwijder je account en alle bijbehorende gegevens permanent — transacties, rekeningen, budgetten, categorieën en regels. Dit kan niet ongedaan worden gemaakt.

Account verwijderen

Illustratie — geen werkende knop

2. Wat wordt er verwijderd

Wanneer je de verwijdering bevestigt, verwijderen we het volgende onmiddellijk en permanent uit onze productiedatabases:

  • Je account- en profielgegevens (e-mailadres, naam, inloggegevens).
  • Alle gekoppelde bankrekeningen en de daaraan verbonden toestemming — we stoppen meteen met het ophalen van nieuwe transacties.
  • Je volledige transactiegeschiedenis, inclusief handmatige rekeningen en transacties.
  • Je budgetten, categorieën, categorieregels en regels voor het hernoemen van handelaars.
  • Je tags, notities, splitsingen en gedeelde budgetten waarvan jij de eigenaar bent.

Gegevens in versleutelde back-ups kunnen tot 30 dagen na verwijdering blijven bestaan voordat ze definitief worden overschreven. Volledig geanonimiseerde gegevens die niet meer tot jou te herleiden zijn (bijvoorbeeld geaggregeerde uitgavenbenchmarks), zijn geen persoonsgegevens en kunnen worden bewaard.

3. Voordat je verwijdert

Verwijdering is onomkeerbaar, dus sta eerst even stil bij het volgende:

Exporteer je gegevens

Je kunt je transactiegeschiedenis en accountgegevens op elk moment vanuit de app exporteren in een gestructureerd, gangbaar formaat (JSON of CSV). Doe dit voordat je je account verwijdert — zodra je account weg is, kunnen we het niet meer voor je herstellen.

Wil je alleen een bank loskoppelen?

Als je alleen wilt stoppen met synchroniseren, kun je een afzonderlijke bankrekening loskoppelen en die toestemming intrekken zonder je Talvo-account te verwijderen. We stoppen dan onmiddellijk met het ophalen van nieuwe transacties en verwijderen de gekoppelde bankgegevens.

Heb je een betaald abonnement?

Zeg je Plus-abonnement op voordat je je account verwijdert, zodat er geen verdere betalingen worden afgeschreven. Opzeggen kan altijd en omvat altijd een volledige export van je gegevens.

4. Slechts een deel van je gegevens verwijderen

Je hoeft niet alles te verwijderen. Wil je een deel van je gegevens laten verwijderen en je account en de rest van je geschiedenis behouden, mail ons dan via help@gettalvo.com en wij doen het voor je.

Stuur het verzoek vanaf het e-mailadres dat aan je Talvo-account is gekoppeld — zo controleren we dat jij het echt bent — en beschrijf wat je verwijderd wilt hebben. Bijvoorbeeld:

  • Eén gekoppelde bankrekening en al haar transacties.
  • Transacties uit een bepaalde periode, van een bepaalde handelaar of in een bepaalde categorie.
  • Een handmatige rekening die je niet langer bewaard wilt hebben.
  • Je budgetten, categorieën, categorieregels of regels voor het hernoemen van handelaars.
  • Optionele profielgegevens, zoals je naam.

We bevestigen precies wat er wordt verwijderd voordat we iets aanraken, en laten je weten wanneer het klaar is. Alles waarvan je niet hebt gevraagd het te verwijderen, blijft precies zoals het is, en je account blijft de hele tijd werken. Net als bij een volledige verwijdering van je account verdwijnen verwijderde gegevens onmiddellijk uit onze productiedatabases en binnen 30 dagen uit versleutelde back-ups, en kunnen ze daarna niet meer worden hersteld.

Veel hiervan kun je zelf doen

Een bank loskoppelen, afzonderlijke transacties of handmatige rekeningen verwijderen en budgetten, categorieën en regels verwijderen kan allemaal rechtstreeks in de app — dat gaat meteen en er is geen e-mail voor nodig. Gebruik help@gettalvo.com voor alles wat je in de app niet kunt verwijderen, of voor verzoeken in bulk die je liever niet met de hand doet.

5. Hulp nodig?

Als je niet kunt inloggen, of als je liever hebt dat wij een volledige verwijdering voor je uitvoeren, mail dan naar help@gettalvo.com vanaf het adres dat aan je account is gekoppeld en wij regelen het. Voor al het andere kun je ons altijd bereiken via info@gettalvo.com.

Je account verwijderen is een van je rechten onder de AVG (het recht op gegevenswissing, of ‘recht op vergetelheid’). Lees meer over hoe we met je gegevens omgaan in ons privacybeleid.

Privacybeleid → Servicevoorwaarden → Cookiebeleid → Wettelijke vermeldingen → FAQ →
Talvo

Persoonlijk financieel beheer voor Europa. Houd rekeningen, uitgaven en budgetten op één plek bij.

🇪🇺 Gemaakt en gehost in de EU
Product
  • Functies
  • Live demo
  • Vergelijken
  • Prijzen
Gidsen
  • Budgetten & doorschuiven
  • Inzichten gebruiken
  • Categorieën beheren
Vergelijken
  • vs Copilot Money
  • vs Monarch Money
  • vs Bilance
Juridisch
  • Privacybeleid
  • Servicevoorwaarden
  • Cookiebeleid
  • Wettelijke vermeldingen
  • FAQ
© 2026 Talvo · MAES IT CONSULT · info@gettalvo.com
Talvo